50 jaar JVW was een topper.

geplaatst in: Nieuws | 0

Mierlo – De 50e Jeugdvakantieweek startte dit jaar met een knaller. Alle deelnemers werden verrast toen de vlag gehesen werd met confetti regen. Het jubileum jaar stond in het teken van de toppers welke het jeugdvakantiewerk gekend heeft door de jaren heen. Zo kwamen oude toppers voorbij zoals de clownspakken uit het 25e jaar en de aap welke op de daken van Den Binnen zat. Tevens gingen alle kinderen en vrijwilligers voor de aller eerste keer naar pretpark Toverland. Vrijdag werd afgesloten met een optocht van de voetbalvelden terug naar het molenplein. Hier kwamen alle 50 thema’s welke het JVW gekend heeft voorbij, hiermee konden Nancy van den Heuvel en mascotte Hoppakee de week op vrijdag mooi afsluiten.

Gedurende 5 dagen konden de 493 deelnemende kinderen hun hart ophalen tijdens de vele spellen, luchtkussens en tochten die in Mierlo door de organisatie bedacht waren. Dankzij de medewerking van meer dan 150 vrijwilligers werd deze week in goede banen geleid. Vrijwilligers hebben zich ingezet als leiding bij de groepen, variabele hulpen bij de spellen, de werkgroepen die de materialen op tijd op de juiste plekken bezorgden, de koffiedames- en heer die een kopje koffie en een lekker koekje brengen, de catering die de dranken voor de lunch en de ijsjes verzorgen, verkeersregelaars om de kinderen veilig naar hun locatie te begeleiden, de dj voor de vrolijke noot op het plein en dan natuurlijk de coördinatoren en het bestuur die over enkele weken alweer starten met de voorbereidingen voor het komende jaar.

En niet te vergeten, de fotografen die de hele week op de verschillende locaties mooie, leuke foto’s gemaakt hebben. Deze foto’s kunt u bestellen op de website https://www.jvwmierlo.nl/foto-verkoop/. Mocht u het wachtwoord niet meer in uw bezit hebben, dan kunt u contact opnemen via de Facebookpagina.

Flessenactie
Op dinsdag werd de flessenactie gehouden. De opbrengst wordt gebruikt om komend jaar materialen te huren of aan te schaffen. De totaalopbrengst was dit jaar het mooie bedrag van 1.838,62 Euro. Dank u wel allemaal! Het Jeugd Vakantie Werk wil graag de mensen en bedrijven bedanken die hen hebben ondersteund, in welke vorm dan ook. Uw medewerking is van onschatbare waarde voor de jeugdvakantieweek! In 2020 vindt de 51ste Jeugdvakantieweek plaats van 17 tot en met 21 augustus. Het belooft weer een mooie week te worden!

Friemel- en frutseldagen
Tijdens de herfstvakantie is het Jeugd Vakantie Werk ook actief. Op 15 en 16 oktober worden de ‘friemel- en frutseldagen’ gehouden. Leuke kraampjes worden ingericht om samen met andere kinderen in ’t Patronaat mooie kunstwerkjes te maken. Wil je tijdens deze dagen of volgend jaar tijdens de JVW vrijwilliger worden? opgeven als vrijwilliger kan via friemelenfrutsel@jvwmierlo.nl. Of wil je mee komen knutselen en spelen? Houd u dan de Facebook- pagina van JVW Mierlo in de gaten. Hier wordt regelmatig informatie gegeven met betrekking tot inschrijvingen of worden er oproepjes geplaatst.