2009: de 40ste Jeugd Vakantie Week!

Een jubileumjaar om trots op te zijn en dat moet uiteraard grootst gevierd worden.

Eind 2007 jaar zijn een tweetal commissies gevormd; de ene met als doel zich te richten op de inhoud van het jubileumjaar terwijl de andere fondsen zou gaan werven om deze activiteiten zoveel mogelijk bekostigd te krijgen. De jubileumcommissie heeft er voor gekozen om dit jaar tot aan de Jeugd Vakantie Week iedere maand iets te organiseren en daarover is op deze pagina meer te lezen.

Wat stond er op het (jubileum)programma:

Januari: verkiezing Mierlose Mens en Ne Gouwe (23 januari)
Februari: deelname carnavalsoptocht (21 februari)
Maart: expositie 39 jaar J.V.W. in de bibliotheek (van 1 t/m 28 maart)
April: activiteit tijdens inschrijving kinderen op zaterdag (18 april)
Mei: reunie (oud)bestuursleden (17 mei)
Juni: deelname aan verenigingenmarkt (14 juni)
Juli: deelname aan dorpszeskamp (18 en 19 juli)
Augustus: 40e Jeugdvakantieweek (31 aug. t/m 4 sep.)
September: receptie / feestavond (5 september)

Januari: verkiezing Mierlose Mens en Ne Gouwe

Vrijdagavond 23 januari vindt de aftrap plaats van het jubileumjaar. Op de avond met als thema de Mierlose Mens en de eerste verkiezing van “Ne Gouwe”, georganiseerd door St. Mierlo Promotie, heeft het JVW wat “zendtijd”
gekregen om op een ludieke manier het jubileumjaar aan te kondigen. Voorzitter Kristin Peters praat het gedeelte aan elkaar en noemt een aantal highlights uit de voorgaande jaren. Ze wordt daarbij ondersteund door een aantal kinderen die op een karton het thema hebben staan van de afgelopen 39 jaar. Een geslaagde opening.

ne_gouwe1
Ne Gouwe Geert Maas

Klaar is Kees, dacht één bepaald persoon van het JVW-bestuur. De rest van de  “JVW”-aanwezigen wist wel beter. Nadat het gedeelte van de Mierlose Mens was  afgesloten, volgde de eerste verkiezing van “Ne Gouwe”. Er bleken 16 kandidaten  te zijn uit evenveel verenigingen. Nadat voorzitter Tiny Dreverman van St. Mierlo  promotie wat kenmerken van de persoon in kwestie begon op te sommen, maar  vooral toen Tiny een anekdote aanhaalde van de “uitverkorene” dat had  plaatsgevonden bij binnenkomst, begon bij hem het zweet uit te breken. Totaal  onverwacht dus kon even later “onze” Geert Maas het podium betreden als eerste  winnaar van “Ne Gouwe” en tevens de prijs van 500 euro in ontvangst nemen die  hij binnen de vereniging mag besteden.

Kortom; een dubbel succes deze avond voor onze vereniging.

 

 

Februari: deelname carnavalsoptocht

2009carnaval
Carnavalsoptocht

Vanwege het jubileum had de commissie bedacht dat het leuk zou zijn om weer eens een keer aan de carnavalsoptocht deel te nemen. Uitgedost in de verenigingskleuren rood en wit, stonden op zaterdag 21 februari 18 kinderen en 10 volwassenen in de startblokken. Doelstelling was vooral om de toeschouwers te laten weten dat we dit jaar een jubileum te vieren hebben, maar tijdens de uitslag van de optocht bleek dat we nog een extra succesje te vieren hadden. De Jeugd Vakantie Week komt als winnaar uit de bus van de groepen onder de 16 jaar. Mooi toch!?!

Maart: expositie 39 jaar J.V.W.

In de maand maart exposeerde de Jeugd Vakantie Week in de bibliotheek. Er is een collectie opgehangen van foto’s uit de afgelopen 39 jaar, aangevuld met allerlei specifieke “JVW-artikelen”; de programmaboekjes, de presentjes enz. enz. De foto’s van de jaren zeventig en tachtig stonden direct bij de ingang. De jaren negentig en tweeduizend waren verder op in de bibliotheek terug te vinden. Tot zaterdag 28 maart hebben velen gebruik gemaakt van de mogelijkheid de expositie te bezoeken in de bieb.

expo_jvw
Expositie in de bibliotheek

 

April: activiteit tijdens inschrijving kinderen op zaterdag.

De inschrijfdagen van de kinderen vonden dit jaar plaats op zaterdag 18 en woensdag 22 april. Zoals gebruikelijk in het Patronaat. Normaal gesproken duurt deze inschrijving een uur, maar vanwege het jubileum was de inschrijving van zaterdag 18 april van 11.00 tot 13.00 uur! Tijdens de inschrijfdagen hebben zich bijna 600 kinderen ingeschreven. Wederom een grote groep. De inschrijving op zaterdag had een feestelijk tintje vanwege het jubileum. Er was popcorn voor de kinderen terwijl een paar vreemde “figuren” rondliepen om de kinderen en ouders te vermaken. Tot slot konden de kinderen ook deelnemen aan een ballonnenwedstrijd.

Mei: reünie (oud)bestuursleden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
reünie

In het 40ste jaar van de Jeugd Vakantie Week heeft de JVW op de  afgelopen jaarvergadering het 60ste bestuurslid verwelkomd. Reden  genoeg om in het kader van het jubileum een reünie te houden van  (oud)bestuursleden. Niet zomaar een avondje bij elkaar zitten , maar  men werd in groepjes Mierlo in gestuurd met een heuse GPS-tocht. Het  thema van die dag was “happen en stappen”. De gps-tocht liep tussen  verschillende horeca-gelegenheden waar telkens één bepaalde gang  genuttigd werd van een zelf samengesteld menu. Begin- en eindpunt was  het Patronaat, waar toevallig ook de JVW is begonnen in de beginjaren  ’70, waarna het na een verblijf van bijna 30 jaar in het Karrewiel de laatste jaren ook weer teruggekomen is. In het patronaat kon men tevens aan de hand van diverse foto’s uit de “oude doos” de nodige herinneringen ophalen. Al met al een zeer geslaagde dag.

Juni: Verenigingenmarkt

Op de gehouden verenigingenmarkt was in het kader van het 40-jarig jubileum ook een kraam te zien van de Jeugd Vakantie Week. De opening was helaas behoorlijk nat maar later in de middag klaarde het toch wat op en werd het flink drukker. Diverse mensen hebben herinneringen kunnen ophalen aan de hand van oude foto’s die daar tentoongesteld waren. Tevens kon men een behendigheidsspel spelen. Al met al een leuke kraam, met dank aan de dames (Inge, Anja, Nicole) die deze stand “bevrouwd” hebben.

Juli: Dorpszeskamp

In het weekend van 18-19 juli vond de dorpszeskamp plaats. Voor het eerst is de Jeugd Vakantie Week van de partij met een enthousiast team, hoewel de naam van het team anders doet vermoeden ( “Laud in de paut” ). Joris, Tosca, Hilde, Ivo, Susanne, Pieter, Sabrina, Monique, Henri, Berry en Geert wilden onder de bezielende leiding van team “keptin” Anja een poging doen de teamnaam geen eer aan te doen. Of ze daarin geslaagd zijn…. het ging geweldig, de teamspirit was goed, het was een kei leuk weekend en ze hebben zowaar drie teams onder zich gehouden! Een prestatie die er mag zijn.

Voor meer informatie over de dorpszeskamp, zie de betreffende website: www.dorpszeskampmierlo.nl.

Hieronder een foto van “onze helden”.

6kamp_team
Team dorpszeskamp

 

September: Receptie / Reünie

In de week van 31 augustus t/m 04 september vindt de 40e editie plaats van de Jeugd Vakantie Week. Het jubileumjaar zal op zaterdag 05 september min of meer afgesloten worden met een receptie en een feestavond/reünie. Van 17.00 tot 18.30 wordt een receptie gehouden in het Patronaat in Mierlo waar iedereen in de gelegenheid gesteld wordt het bestuur te feliciteren en het glas te heffen op het, zeker voor een vereniging als het Jeugdvakantiewerk, bijzondere jubileum.

Op diezelfde dag vindt vanaf 20.30 de jaarlijkse feestavond plaats voor alle leiding en vaste medewerkers. Tevens is er een reünie voor alle oud-bestuursleden, oud-leiding enz.