Geen doe en crea dagen in Mierlo

geplaatst in: Doe en Creadagen | 0

Het jeugdvakantiewerk in Mierlo heeft aangekondigd dat de doe en crea dagen, die normaal gesproken in de herfstvakantie plaatsvinden, dit jaar niet doorgaan. De redenen hiervoor zijn een gebrek aan vrijwilligers, een afname van het aantal deelnemers en een verandering in de organisatiestructuur van de vereniging. 

Het jeugdvakantiewerk organiseert al jarenlang leuke en creatieve activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De doe en crea dagen (voorheen Friemel en Frutseldagen) zijn een vast onderdeel van het programma, waarbij de kinderen kunnen knutselen, bakken, schilderen en nog veel meer. Echter, het vinden van voldoende hulp om deze dagen te begeleiden is elk jaar een uitdaging. “Helaas wordt dat nog ieder jaar moeilijker”, zegt het bestuur van het jeugdvakantiewerk. “Ook wordt het aanbod van vakantie activiteiten ieder jaar groter, en dus lastiger te kiezen, waardoor ook bij ons het aanmeldaantal terugliep.” 

Daarnaast heeft het jeugdvakantiewerk dit jaar besloten om een nieuwe koers te varen. In plaats van zich te richten op één of twee grote evenementen per jaar, wil de vereniging zich vaker laten zien in de Mierlose gemeenschap. “In deze nieuwe organisatiestructuur is ervoor gekozen om zich als organisatie vaker door het jaar heen te willen laten zien. Dit kan een eigen uitgewerkte activiteit zijn, maar hoe mooi zou het zijn om dit in samenwerking met andere verenigingen te doen. Hiervoor zijn inmiddels gesprekken gaande”, aldus het bestuur. 

Het jeugdvakantiewerk hoopt op deze manier meer kinderen te bereiken en te betrekken bij hun activiteiten. Ook wil de vereniging de banden met andere Mierlose organisaties versterken en samenwerken aan een levendig en divers aanbod voor de jeugd. De doe en crea dagen zullen daarom voorlopig niet meer op de agenda staan, maar het jeugdvakantiewerk belooft dat er genoeg andere leuke dingen te doen zullen zijn in de toekomst.