Hier vind je de meeste gestelde vragen met het bijpassende antwoord. Mocht jouw vraag er niet tussen staan dan kun je contact met ons opnemen via info@jvwmierlo.nl.

In maart wordt het inschrijfformulier verspreid via de nieuwsbrieven van alle basisscholen in Mierlo. Ook is het inschrijfformulier te vinden op onze website.
Vul het formulier zo volledig mogelijk in en lever deze in tijdens de inschrijfmomenten in ’t Patronaat in Mierlo.
Nee, in principe niet. Mocht er geen gelegenheid zijn om tijdens die twee dagen in te schrijven, kan er vooraf in overleg ingeschreven worden. Het is wel zo dat we de tweede inschrijfdag niet als keiharde datum hanteren. Kinderen die daarna nog aangemeld worden kunnen eventueel, op volgorde van aanmelding, op een wachtlijst geplaatst worden. Mochten er kinderen zijn die al aangemeld waren maar om de een of andere reden niet kunnen deelnemen, dan kunnen kinderen van de wachtlijst hun plaats innemen.
Nee, helaas. Aan de hand van het aantal inschrijvingen worden al vrij snel na de inschrijvingen kosten gemaakt. De week na de inschrijving (begin mei) worden de lijsten samengesteld, groepen ingedeeld en aan de hand van het aantal kinderen al de nodige bestellingen geplaatst, inkopen gedaan enz.

Tja, het blijft een flink karwei om de kinderen in te delen. Wij hebben er bewust voor gekozen om ouders de mogelijkheid te bieden een paar extra namen op te geven van kinderen bij wie ze in de groep zouden willen zitten. Wetende dat dit een hels karwei is, want het is bijna onmogelijk om aan ieders wensen te voldoen. Ondanks dat er zo’n 500 kinderen ingedeeld moeten worden, wordt geprobeerd met zoveel mogelijk wensen rekening te houden, maar dit biedt geen garantie dat het ook daadwerkelijk altijd lukt! Wel zorgen wij er altijd voor dat de kinderen bij minimaal één opgegeven vriendje of vriendinnetje in de groep zit.

De inschrijving staat open voor alle kinderen die woonachtig zijn in de gemeente Geldrop-Mierlo. Daarnaast voor de kinderen die niet in de gemeente wonen, maar wél in de gemeente op een basisschool zitten. Voor kinderen buiten de gemeente Geldrop-Mierlo hanteren wij een dubbel deelnametarief.

Graag zelfs! Dit voorkomt een mogelijke teleurstelling, zowel bij uw kind, u als ouder en bij de leiding van de groep. Alleen als we bekend zijn met de soort van aandacht die uw kind nodig heeft, kunnen we gericht rekening houden met het samenstelling van de groep kinderen en de indeling van de leiding. Ook kunnen we bespreken of de S-groep een goede optie is voor uw kind. Deze specials doen 3 dagen mee ipv 5 en er zijn meer begeleiders voor deze groep kinderen. De Jeugdvakantieweek is er voor ALLE kinderen!

Aanmelden als vrijwilliger kan gedaan worden via onze website, bij het kopje formulieren.
Uitleg over de verschillende rollen die je binnen de JVW kunt uitvoeren zijn hier te vinden.

Op zich wel. Normaal gesproken hebben we twee leiders die een groep kinderen begeleiden. We streven er wél naar dat er minimaal één leider is die de hele week aanwezig is. Dit om een bepaalde onrust bij de kinderen te voorkomen want het is voor de kinderen niet prettig als er elke dag iemand anders bij de groep is. Een alternatief is om je aan te melden als zgn. variabele hulp zodat je toch kan meegenieten van het feest dat de JVW is.

Ja zeker. We krijgen vaker aanmeldingen van vrijwilligers die mee willen helpen, maar nog niemand gevonden hebben. In overleg proberen we deze personen aan elkaar te koppelen. Ook kun je ingedeeld worden als begeleider van twee Mas-stagiaires.

Na de aanmelding krijg je een bevestigingsmail met daarin het verdere verloop.
Leiding zal rond mei/juni een datum doorkrijgen waarop zij de boekjes op kunnen komen halen. Met werkgroepleden wordt contact opgenomen door onze werkgroepcoördinator en variabele hulpen zullen in juni/juli een brief of email krijgen met daarin de nodige informatie voor de week. Bij vragen of onduidelijkheden van onze kant, zullen we altijd contact opnemen. Heb je zelf vragen of opmerkingen dan kun je deze naar ons sturen via info@jvwmierlo.nl 

Normaal gesproken niet. We streven naar een groepsgrootte van tien kinderen met daarbij twee begeleiders.
In een aantal uitzonderingen is het wel mogelijk of zelfs nodig om met drie begeleiders te zijn. Dit is in het geval van 14-jarige leiding en/of MAS stagiaires. Hier plaatsen we altijd een volwassen leiding bij.

Wij willen de kinderen die deelnemen een zo’n veilig mogelijke omgeving bieden en daar horen ook betrouwbare en goede vrijwilligers bij. Kijk voor mee informatie op onze VOG-pagina