Jaarverslag 2015 jaarvergadering JVW

Dit jaar is het een prima JVW jaar geweest. We hadden uitstekend weer en er hebben veel kinderen meegedaan. Het thema: Met de JVW op de camping viel goed in de smaak en we hebben het thema breed kunnen uitdragen, omdat er veel aan op te hangen viel.

In totaal hebben er 364 kinderen meegedaan dit jaar, tegenover ruim 421 in 2014.

Dit jaar gingen zoals altijd de D groepen door het dorp om lege flessen op te halen. Nieuw is dat dit jaar ook de A, B en C kinderen meehielpen. Over meerdere dagen verspreid haalden zij flessen op. Dit is succesvol gebleken. De kinderen vonden het spannend en leuk. De opbrengt
van de statiegeld actie € 1.028,30

Kinderen van groep 2 deden voor het eerst dit jaar mee aan de JVW. De A kreeg dus een compleet nieuwe groep. Ter verduidelijking: A is groep 2 en 3. B is groep 4,5 en 6. C is groep 7, 8 en schoolverlaters. De reden van deze opzet heeft te maken met het terugvallende cijfer aantal kinderen. De bedoeling is om hiermee in de toekomst de groepen te vergroten en daarmee het genereren van meer inkomsten.

De Fr&Fr 2015 zijn goed verlopen, het was dit jaar niet nodig om de noodklok te luiden om aan voldoende (met name volwassen) vrijwilligers te komen. Dit mede omdat er in de JVW week zelf al begonnen is met werven van hulp. De opzet is veelal gelijk gebleven, al zijn er weer wat nieuwe knutselspellen geïntroduceerd door Nancy, die het stokje over heeft genomen van Nicole. Er werd volop genoten in de bioscoop en ook de kralenboompjes groeiden weer.

De S-groep vierde dit jaar haar vijfjarig jubileum. Zij vonden het fijn om het podium op te mogen en kijken ook met veel plezier op hun lustrum terug.

Ook in het bestuur is er van alles ‘te doen’ geweest. Pieter, hoofdwerkgroep, en zijn vrouw Sabrine kregen een zoon, genaamd Vince. Yvonne, coördinatie van de S-groep, kreeg met Martijn een zoon genaamd Gus.