JVW 2024: Word Vrijwilliger en Maak de Zomer Onvergetelijk!

geplaatst in: Jeugd Vakantie Week | 0

De Jeugd Vakantie Week (JVW) in Mierlo komt eraan, en we kunnen niet wachten om samen met jou een onvergetelijke zomer te creëren voor de kinderen van onze gemeenschap!

Wat is JVW? De Jeugd Vakantie Week is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij zo’n 400 enthousiaste kinderen samen met een team van toegewijde vrijwilligers een week lang plezier beleven. Normaal gesproken begint de dag om 09.00 uur, waarna om 16.30 uur de kinderen weer naar huis gaan. De C- en D-groepen hebben soms een avondprogramma. Elk jaar werken we met een thema dat als een rode draad door de week loopt. Dit jaar vindt JVW plaats van 12 augustus t/m 16 augustus.

Waarom vrijwilliger worden?

 • Bouw mee aan jeugdplezier: Als vrijwilliger draag je bij aan de glimlach op de gezichten van de kinderen. Je creëert mooie herinneringen die een leven lang meegaan.
 • Ontmoet nieuwe mensen: Samenwerken met andere enthousiaste vrijwilligers is een geweldige kans om nieuwe vrienden te maken.
 • Voel de vreugde: Er gaat niets boven het zien van de vreugde en opwinding van de kinderen wanneer ze genieten van de activiteiten die jij mogelijk maakt.

Hoe kun je helpen?

Bij de Jeugd Vakantie Week (JVW) zijn er verschillende manieren waarop je als vrijwilliger kunt bijdragen. Kies de rol die het beste bij jou past:

 1. Leiding:
  • De leiding van de Jeugdvakantieweek (JVW) in Mierlo bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers. Deze toegewijde mensen zetten zich in om het evenement soepel te laten verlopen en de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. Ze begeleiden de kinderen en zorgen voor een veilige en gezellige sfeer. Kortom, de leiding vormt het hart van de JVW en draagt bij aan het succes van dit jaarlijkse festijn!
 2. Werkgroep:
  • De werkgroep van de Jeugdvakantieweek (JVW) in Mierlo speelt een cruciale rol bij het organiseren van dit jaarlijkse evenement. Deze groep vrijwilligers zorgt ervoor dat alle spelen ’s ochtends worden uitgezet en aan het einde van de dag weer worden afgebroken. Bovendien zijn ze alert op eventuele reparaties die nodig zijn en zorgen ze ervoor dat deze zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Kortom, de werkgroep draagt bij aan een soepel verloop van de JVW en creëert een geweldige ervaring voor alle deelnemende kinderen!
 3. Catering:
  • De catering tijdens de Jeugdvakantieweek (JVW) in Mierlo zorgt zowel vóór als tijdens de week zorgen ze ervoor dat alle kinderen en medewerkers voorzien worden van hun natje en droogje. Via de koffiegroep en de werkgroep worden drankjes en snacks rondgebracht. Daarnaast bereiden ze allerlei zaken voor en verdelen ze alle benodigdheden. Hun inspanningen zijn ontzagwekkend en dragen bij aan het succes van de JVW!
 4. Variabele hulp:
  • De Variabele hulp tijdens de Jeugdvakantieweek (JVW) in Mierlo zorgen ervoor dat de spelen bemand zijn en worden begeleid. Tevens kan deze hulp flexibel worden ingezet als er op andere plekken hulp nodig is.

Inschrijven als vrijwilliger kan via het formulier op onze website. Laten we samen van JVW 2024 een onvergetelijke week maken!

 • Schrijf je kind in: De inschrijfdagen zijn al bijna! Kom op zaterdag 13 april van 11.00 tot 12.00 uur of op woensdag 17 april van 19.00 tot 20.00 uur naar het Patronaat, Heer van Scherpenzeelweg 14 in Mierlo. Het inschrijfformulier kan je hier downloaden en zullen ook aanwezig zijn in het patronaat tijdens de inschrijving.
 • Elk kind dat meedoet, heeft jouw hulp nodig: We vragen elke ouder of verzorger om minimaal één dag als vrijwilliger te helpen. Samen zorgen we ervoor dat JVW 2024 een fantastische week wordt.