Mierlose jeugd maakt zich op voor 47ste Jeugdvakantieweek.

geplaatst in: Jeugd Vakantie Week | 0

Mierlo – Even leek het erop dat in het Mierlose kersendorp een jarenlange traditie, de organisatie van de Jeugdvakantieweek in de laatste week van de schoolvakantie, niet door zou gaan vanwege te weinig begeleiding. Gelukkig heeft het bestuur van JVW-Mierlo dit probleem tijdig weten te tackelen met hulp van vele vrijwilligers en sympathisanten van Mierloos mooiste jeugdevenement. Een vijfdaagse activiteit die dit keer tijdens de 47e editie in zijn geheel in het teken zal staan van het oplossen van het grote JVW-piraadsel. Van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september 2016 zullen zo’n 600 jeugdige deelnemers en ruim 200 vrijwilligers zich helemaal storten in de ‘Mierlose Piraterij’. Op zoek naar de schatkist en wie weet een verborgen schat!

Een kijkje nemend in het programmaboekje van de 47ste Jeugdvakantieweek dan blijkt al snel dat de enthousiaste organisatie ook dit jaar wederom kosten noch moeite heeft gespaard om er een fantastische week van te maken. Een vijfdaagse Jeugdvakantieweek waarin voor alle groepen een zeer gevarieerd programma is samengesteld. Het begint allemaal al op de vroege maandagmorgen 29 augustus rond de klok van 8.45 uur als verzameld zal worden op het veld naast de bibliotheek. Wellicht nog even gezamenlijk een keertje het JVW lied oefenen alvorens men om 9.00 uur met zijn allen getuigen zal zijn van de opening van de 47ste Mierlose Jeugdvakantieweek op het vernieuwde Molenplein gelegen aan de Dorpsstraat.

Op de openingsdag gaan de A-groepen naar het gilde terrein gelegen naast de hockeyvelden op het Oud ven. Hier zullen de jeugdige deelnemers die dag kunnen deelnemen aan vele gave, stoere en lekkere activiteiten. De B-groepen gaan op maandag in het dorp op zoek naar piraten en de C-groepen beginnen hun vijfdaagse op het veld gelegen aan de Loo. Gezien de programma’s links en recht beloofd het een prachtige dag te gaan worden en zullen de kinderen voordat men omstreeks 16.30 uur de dag afsluit op het Molenplein het nodige hebben meegemaakt waarover men later thuis tijdens het avondeten nog volop kan napraten.

‘Piraadsel’

Maar ook de andere dagen beloven leuk, interessant, maar bovendien heel spannend te gaan worden gezien het motte ‘JVW-piraadsel’ en de diverse dagaanduidingen in het programmaboekje zoals Piraten training, Op een onbewoond eiland, Piratenslag, Toch der puzzels, Op de woeste zee, Land in zicht, Piraten Boyard, Kapers op de kust. Al bij al beloofd het volgende week één groot piratenfestival te gaan worden voor de jeugdige deelnemers. Dat de jeugd van Mierlo van maandag29 augustus tot en met vrijdag 2 september een schitterende week kunnen beleven is alleen maar mogelijk door de fantastische inzet van organisatie, leiding, begeleiders en al die vrijwilligers welke zich belangeloos inzetten. Terecht worden al die mensen vooraf al bijzonder hartelijk bedankt voor hun medewerking en inzet met het oog op de 47ste editie van de Mierlose Jeugdvakantieweek zo kan men lezen in het programmaboekje. “Een Jeugdvakantieweek kan natuurlijk niet doorgaan zonder de inzet en steun van heel veel mensen. Daarom wil ik deze grote groep bij voorbaat al even in het zonnetje zetten en bedanken: het bestuur, de coördinaties, de werkgroepen, de variabele hulpen, de sponsors, de gemeente en natuurlijk jullie”, aldus Nancy van den Heuvel, de voorzitter van het Jeugd Vakantie Werk Mierlo. Een organisatie die helemaal klaar is voor de aanstaande ‘Piraadselachtige Jeugdvakantieweek’. Een week waar de jeugd van Mierlo al weken naar uitkijkt. Een week, de mooiste van het jaar, maar misschien ook wel de vermoeiendste van het jaar! Een week die op vrijdag 2 september omstreeks de klok van 19.00 uur gezamenlijk zal worden afgesloten op het Molenplein. Natuurlijk is het fijn als de ouders, zusjes, broertjes, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s en oma’s ook een kijkje komen nemen tijdens de afsluiting van de 47ste Mierlose Jeugdvakantieweek 2016.

Statiegeldflessenactie

Evenals voorgaande jaren organiseert het Jeugdvakantiewerk tijdens de aanstaande Jeugdvakantieweek een lege (statiegeld)flessenactie om de vereniging financieel te ondersteunen. Op woensdag 31 augustus gaan een gedeelte van de deelnemers van de Jeugdvakantieweek op pad en zal men in Mierlo tussen 9.30 en 14.30 uur aan de deur komen met de vraag of u nog lege statiegeldflessen heeft. Zij zullen herkenbaar zijn aan de bekende JVW-sticker. De organisatie hoopt dat bewoners in Mierlo wat extra statiegeldflessen achterhoudt voor het JeugdVakantieWerk in Mierlo. Van de opbrengst van de statiegeldflessen kan men dan weer een gedeelte van de diverse programmaonderdelen bekostigen en anderzijds het inschrijfgeld zo laag mogelijk houden. Het is niet altijd mogelijk om alle straten te bezoeken tussen 9.30 uur en 14.30 uur. Mochten ze bij u niet aan de deur zijn geweest kunt u tijdens de Jeugdvakantieweek iedere dag (van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september, red.) statiegeldflessen afgeven bij de kiosk op het Molenplein gelegen aan de Dorpsstraat.

Bent u woensdag niet thuis dan zou het ook fijn zijn als u de flessen in een plastic tasje aan de voordeur zet.

De organisatie van het JVW, maar zeker ook de jeugdige deelnemers aan die schitterende vakantieweek zijn u daarvoor bijzonder erkentelijk!

Bron: Middenstadsbelangen