De friemel- en frutseldagen zijn twee knutseldagen (beter gezegd; anderhalve dag) die plaatsvinden op de dinsdag en woensdagochtend in de herfstvakantie. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 mogen deelnemen.

Deze dagen vinden plaats in het Patronaat in Mierlo. In de diverse zalen staan een aantal kramen opgesteld waar een knutselactiviteit uitgevoerd kan worden. Bij elke kraam staan vrijwilligers die je begeleiden bij het knutselen.

fr en fr1Er kunnen toegangskaarten gekocht worden op die dagen (eventueel de avond van te voren) waarop alle knutselactiviteiten vermeld staan. Je bent volkomen vrij in de volgorde waarin je de kramen bezoekt. Na iedere activiteit wordt door de vrijwilliger bij die kraam je kaart afgetekend. Ook is er geen tijdsduur vastgesteld waarop de werkjes klaar moeten zijn. Op deze wijze loop je langs bijvoorbeeld het kralen smelten, de halloween-raamhangers, de dromenvangers, het schminken, de timmerhoek en de kralenboompjeskraam. Naast het geknutsel, wordt je ook nog eens getrakteerd op een worstenbroodje, drinken, beschuit versieren enz. Oh ja, vergeet niet om oude kleren aan te doen, want misschien knoei je wel met een knutselactiviteit.

Er kunnen kaarten gekocht worden voor de dinsdagochtend (van 09.30 tot 12.00 uur), de dinsdagmiddag (van 13.30 tot 16.00 fr en fruur) en/of de woensdagochtend (van 09.30 tot 12.00 uur). Deze kaarten kunnen bij de opening gekocht worden. Daarnaast wordt er de avond van te voren op de maandagavond de mensen ook de gelegenheid geboden om kaarten te kopen (van 19.00 tot 20.00 uur). Dit alles in het Patronaat. Eén dagdeel kost € 4,50 , twee dagdelen € 7,50 en alle drie de dagdelen €10,- (graag gepast).

HULP GEVRAAGD Meestal zijn we tegen de herfstvakantie nog naarstig op zoek naar een aantal mensen, die het leuk vinden om bij een kraam te staan en te helpen knutselen. Mocht je vader, moeder, buurvrouw, tante, opa of oom daarin geïnteresseerd zijn en zich willen opgeven dan kan dat bij Nancy van den Wittenboer, m 06-24319766 of via e-mailadres : friemelenfrutsel@jvwmierlo.nl .