De friemel- en frutseldagen zijn twee knutseldagen (beter gezegd; anderhalve dag) die plaatsvinden op de dinsdag en woensdagochtend in de herfstvakantie. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 mogen deelnemen.

Deze dagen vinden plaats in ’t Patronaat in Mierlo. In de diverse zalen staan een aantal kramen opgesteld waar een knutselactiviteit uitgevoerd kan worden. Bij elke kraam staan vrijwilligers die je begeleiden bij het knutselen.

fr en fr1Kinderen kunnen via deze site aangemeld worden. Op de maandagavond voorafgaand aan de friemel- en frutseldagen kun je de aanmeldbevestiging omruilen voor toegangskaarten waarop alle knutselactiviteiten vermeld staan.
De kinderen kunnen zelf kiezen in welke volgorde ze de kramen bezoeken en hoe lang ze bezig zijn met een activiteit.  Na iedere activiteit wordt door de vrijwilliger bij die kraam de kaart afgetekend. Naast het geknutsel, wordt je ook nog eens getrakteerd op iets lekkers te eten en drinken.
Het is fijn om oude kleding aan te trekken en een tas mee te brengen zodat je jouw knutselwerkjes gemakkelijk mee naar huis kan nemen.

Er kunnen kaarten gekocht worden voor de dinsdagochtend (van 10.00 tot 12.00 uur), de dinsdagmiddag (van 13.30 tot 15.30 fr en fruur) en/of de woensdagochtend (van 10.00 tot 12.00 uur).
De kosten bedragen €4,00 per dagdeel en we werken met een maximaal aantal kinderen dus vol = vol.

HULP GEVRAAGD Meestal zijn we tegen de herfstvakantie nog naarstig op zoek naar een aantal mensen, die het leuk vinden om bij een kraam te staan en te helpen knutselen. Mocht je vader, moeder, buurvrouw, tante, opa of oom daarin geïnteresseerd zijn en zich willen opgeven dan kan dat middels het formulier op deze pagina.
Ook is het mogelijk om je Maatschappelijke Stage te doen tijdens deze activiteit. Meer informatie over deze optie kun je hier vinden.