Verhalen 2017 C groepen

geplaatst in: Jeugd Vakantie Week | 0

Verhalen 2017

In het programma van 2017 was er een schrijfopdracht. Het thema van dat jaar was “een magische JVW”. De rode draad voor het programma was het doorlopen van een magische school. Bij de schrijfopdracht mocht er naar harte lust geschreven, gefantaseerd en bedacht worden. Alleen een eerste en een laatste zin stond vast. Het verhaal er tussen was voor de deelnemer zelf. Enkele “leerlingen (deelnemers) hebben hier veel aandacht aan besteed. De volgende verhalen komen van de bijbehorende groesnummers, uiteraard van de 48e JVW in 2017:
(schrijffouten voorbehouden)

C8:
“Na lang twijfelen kwam de beslissing eerlijk te zijn tegen mijn leraar
.
.
.
.
Mijn cijfer voor dit werk voor dit werk zal wel voldoende zijn.”

C8:
“Het was maandagochtend toen ik mijn jas pakte en de deur open trok om naar de jeugdvakantieweek te gaan. In mijn groepje zaten Zevanna, Gijs, Nathan Isaq, Jet en de leiding Theo en Peer (Peter).
We zaten met zijn allen op het molenplein en de burgemeester had weer een saai, langdradig verhaal. Alleen heb ik niet helemaal opgelet. Maar het klonk als bla, bla bla, en bla, bla, bla, saai, bla, bla, BLA. En er werd nog iets of iemand aan gedaan, BLA BLA SAAI.
Maar we hebben nog gegoocheld en spreuken geoefend. Dit ging ons niet altijd goed af maar we hebben veel gelachen, HA, ha ha.
Dit magisch avontuur zou ik graag nog een keer beleven.

C6
“Wat een enorme fantasie…..
Ik was thuis en toen ging ik met iemand spelen. En daar was een schilderij. Ik zei: zullen we springen? “Ja, is goed”, zei ze en we sprongen. Toen gebeurde het…..
We waren bij een kasteel en ik zag een draak. Maar niet alleen een draak, ook een kanon! MET vuur! En hij schoot naast ons. We renden weg en hij schoot nog een keer en nog eens. Papa was er ook bij. Ik zat naast hem. Hij zei: zullen we in een ander schilderij springen? Ja zei ik.
We sprongen en daar was een leuke wereld met elfjes en prinsessen en prinsen. Dat was mijn verhaal en uiteindelijk liep het goed af.
Dit zou toch niemand geloven?”

C6:
“Het was maandagochtend toen ik mijn jas pakte en de deur open trok en naar de klas liep. Maar de klas was leeg! Ik kon het net geloven, zelfs de juf was er niet, heel de school was er niet! Ik rende de school uit, toen stond heel de school buiten, versteend.
Ik ging naar huis maar zelfs mijn ouders waren versteend. Toen ging ik naar opa en oma, maar ook die waren versteend. Iedereen was versteend, behalve 1 iemand. Die verstopte zich achter de kliko. Ik liep naar de kliko. Toen meneer mij zag, rende hij snel weg. Ik rende hem achterna en hield hem tegen.
Hij zei: “Mis je je vrienden?”. “Ja, en als je mijn vrienden niet terug veranderd dan verander ik jou.”
Toen werd hij bang en veranderde mijn vrienden weer terug.
Dit magische avontuur zou ik graag nog een keer beleven.”

C3:
“Het was maandagochtend toen ik mijn jas pakte en de deur open trok. Ik liep naar buiten en daar zag ik…..een toverkonijn. En dat toverde een kikker uit een hoge hoed.
Het bleek geen kikker te zijn maar…. het was een pad die kon toveren.
Ik mocht een wens kiezen en die wens was…..een pannenkoek met poedersuiker. Degene die de pannenkoek op zou eten was een rijk man met puppy’s en katten. En de wens kwam uit…..maar dat zou toch niemand geloven!!!